Skandinavisk mote i vinden

Når det kommer til god design, ser hele verden til Skandinavia. De skandinaviske landene er anerkjente for sin minimalistiske tilnærming til design, og har vunnet en haug med internasjonale designpriser for alt fra mote til arkitektur.

Hva mote gjelder, er det som regel svenskene som løftes opp som det viktigste skandinaviske landet. Og det er kanskje ikke så rart siden de er hjem til merker som H&M, Cos, Weekday, Fillipa K, Acne, Whyred og Hope – for å bare nevne noen. Men danskene har også en rekke fantastiske designmerker, noen av disse er: By Malene Birger, Bruuns Bazar og Wood Wood.

Men det er ikke bare skandinaviske merker som er i vinden, men også modeller og it-jenter. En av disse er norske Hanneli, som ofte er å finne i internasjonale moteblader som Vogue. Hun er også å se på alle de store moteukene, og tar også bilder selv. Du ser henne sjeldent uten et kamera i hånd. Hanneli er også en stor stjerne på Instagram, og alle som er glad i fargerik mote, bør følge henne der. Og nå kan du også strikke din egen Hanneli-genser, gjennom hennes samarbeid med Sandes Garn. Bedre, eller kulere strikkegenser får du ikke.5543154760_aa668609b2_b

Det er de rene, minimalistiske linjene, samt bruken av naturfarger som kjennetegner skandinavisk design. Og på mange måter, er dette en designtradisjon som har mye til felles med den japanske. Ofte vil det være vanskelig å skille den ene fra hverandre, spesielt hva møbel- og interiørdesign gjelder. Når det kommer til mote, har skandinavisk design ofte litt mer tydelig snitt i sine klær, enn hva japanere har i sine.

Fremtiden ser i alle fall lys ut for norsk og skandinavisk design, selv om Norge ikke har de store merkevarene som sine naboland, er det mye som skjer i det norske motelivet om dagen. Så her er det bare å følge med.