Økologisk klær og mote

I disse dager er økologi viktigere enn noen gang før, til og med de mest moteriktige kvinnene rundt omkring i verden er klar over dette. Og nettopp derfor, har miljøvennlig mote blitt populært blant alle som er glad i mote, både magasiner og butikker. For ikke å nevne designere.

Til og med en stor kanon som H&M lanserer miljøvennlige kolleksjoner med materialer som økologisk silke og bomull. De har også flere økologiske plagg i deres basis kolleksjon, plagg man får kjøpt året rundt. Disse plaggene er ofte undertøy, singleter, t-skjorter og gensere. Dette er et godt valg for alle som har lyst til å kjøpe bærekraftige klær, men ikke svi av hele månedslønna på én shoppingrunde.man-1290130_960_720

Også de store navnene innen designverden har omfavnet miljøvennlig mote- og materialer. En av de som var aller først ute, var Stella McCartney. Hun hadde til og med sin egen økologiske hudpleie-serie i noen år. Nå fokuserer hun hovedsakelig på klær og tilbehør, og hun samarbeider også med Adidas for å lage bærekraftige treningskolleksjoner som ikke koster skjorta.

Det har blitt status å kle seg miljøvennlig, det er tydelig både på Instagram og i moteblader. Men det kan være dyrt å alltid kjøpe plagg laget av økologiske materialer. Av den grunn, har det blitt veldig populært å handle vintage. Å handle brukt er nemlig veldig bra for miljøet. Mange venninnegjenger vil også arrangere byttekvelder hvor alle tar med seg noen gamle plagg, og de bytter disse plaggene mellom seg. Gjerne med et glass bobler i hånda. Det er mye mer miljøvennlig å bytte klær med en venninne enn å kaste de i søpla. Og hvem vet, kanskje finner du en skatt? Og klærne som ingen har lyst på, de kan man helt enkelt donere bort til Fretex, som blir veldig glad for alle dine gamle klær.