Gode norske moteblader

Norge har kanskje ikke nasjonale versjoner av de store internasjonale motemagasinene som Vogue, men har mange lokalpubliserte magasiner som tar igjen for dette – og vel så det. Det eneste store internasjonale motemagasinet vi har en norsk versjon av, er Elle Norge. Dette er også et av de mest prestisjetunge magasinene i Norge, og hvert år ber redaktøren i Elle hele mote-fiffen på en eksklusiv sommerfest. Det er stor stas å bli invitert på denne festen, og det florerer av bilder i sosiale medier i dagene etter festen. Dette er virkelig ett sommersted hvor det gjelder å se og bli sett.

Men foruten Elle Norge, er det blader som Costume som er det store blant norske kvinner som elsker mote. I dette magasinet får man se knalldyre kjoler og billig tilbehør i samme moteserie. Denne miksen av billig og dyrt, appellerer til mange lesere. Man kan drømme seg bort i eksklusive varer man aldri får råd til, samtidig som man finner inspirasjon til ting man faktisk kan ta med seg hjem fra butikken.4937681194_87a82c74fa_b

Tidligere redaktør i Costume, Vanessa Rudjord, har nå sin egen mote-blogg som leses religiøst av fashionistas over hele landet. På denne bloggen blir man bedre kjent med personen Vanessa, enn hva man gjorde når hun var redaktør i motemagasinet Costume.

I tillegg til Costume, er det mange som også leser Det Nye og Stella. Dette er magasiner som fokuserer på livsstil i tillegg til mote. Litt eldre damer vil derimot ofte kjøpe Tara eller Kamille, som er hovedaktørene i det litt med modne markedet.

Det er også et stort utvalg av internasjonale motemagasiner på det norske markedet, både på engelsk, spansk og fransk. Til og med Vogue Italia får man kjøpt i flere kiosker med godt utvalg. Det er rett og slett et moteblad for alle, uansett alder eller lommebok.