Beste norske designere?

Norge ligger litt bak våre naboer, hva klær, mote og design gjelder. Men likevel er det mye spennende som beveger seg under den norske motehimmelen. Vi har kanskje ikke Fillipa K eller Acne, men vi har mange unge designere med stort potensiale for fremtiden. Men hvem er de?

Avenue er et designstudio basert i Oslo, de byr på androgyne klær for urbane kvinner og menn. Klærne til Avenue er av den minimalistiske sorten, men håndverket står det stor respekt av. Avenue designes av design-trio, bestående av en kvinne og to menn. Dette er et merke for fremtiden, som man virkelig burde følge med på.

TiMo er et merke de fleste norske moteglade jenter allerede har hørt om. Dette er et merke som kjendiser som Pia Tjelta har lagt sin elsk på, Tjelta har til og med designet sin egen kolleksjon for det feminine merket. I Oslo har TiMO en fantastisk butikk på Byporten, en butikk hvor alle er velkomne for å se (og prøve) de nydelige kolleksjonene. Du kan forvente deg et feminint uttrykk, vintage-materialer og blomstermønster.model-1230158_960_720

Peter Dundas er en av de virkelig store norske designnavnene, som har vært designer hos flere internasjonale motehus. Han er også en av favorittene til kronprinsesse Mette-Marit, og har designet flere av hennes fantastiske kjoler. Dessverre er klærne til Petter Dundas av den svært eksklusive sorte, men det er lov å drømme.

Jenny Skavland er kjendisdesigneren som har designet kolleksjoner for flere av billigkjedene, og dermed gjort god design tilgjengelig for de aller fleste lommebøker. Den siste kolleksjonen til Jenn Skavland var en såkalt “grønn kolleksjon” for Vero Moda, denne har blitt godt mottatt i motepressen landet over. Jenny Skavland har også gitt ut bøker hvor hun gir tips og råd om hvordan man kan sy om gamle vintage-skatter til trendplagg, og forklarer hvordan du lett kan gjøre dette hjemme.